RRB JE Exam Held ON 14-12-2014 PAPER CODE- RED TSD001114 (Part-5)

RRB JE Exam Held ON 14-12-2014
PAPER CODE- RED TSD001114
                                              
                                               For Previous 76–100 Questions Click Here

101. What has it maximum density at :
A. 0oC
B. 100oC
C. 50oC
D. 4oC
Answer:  D

102. Compiler and interpreters are examples of :
A. System software
B. Application software
C. Both (A) and (B)
D. None of these
Answer:  A

103. ‘Giddha’ is a folk dance of :
A. Punjab
B. Uttar Pradesh
C. Assam
D. Maharashtra
Answer:  A

104. The entropy of universe tends to be :
A. Minimum
B. Zero
C. Average
D. Maximum
Answer:  D

105. The angle of elevation of a ladder leaning a against a wall is 60o i.e. ladder makes an angle of 60o with the ground. The foot of the ladder is 4.6 metres away from the wall. What is the length of this ladder ?
A. 9.2 m
B. 2.3 m
C. 6.9 m
D. 7.8 m
Answer:  A

106. The total number of bones in the average adult human skeleton is :
A. 350
B. 206
C. 115
D. 540
Answer:  B

107. A 4 – pole, 1500 r.p.m. alternator will generate e.m.f. at :
A. 20 Hz
B. 60 Hz
C. 40 Hz
D. 50 Hz
Answer:  D

108. Disinfection of drinking water is done to remove :
A. Odour
B. Bacterias
C. Turbidity
D. Colour
Answer:  B

109. A conductor of axial length 30 cms carries a current of 100 A and lies at right angle to a magnetic field of strength 0.4 tesla. What is the force exerted on it ?
A. 10 N
B. 12 N
C. 1.2 N
D. 0
Answer:  A

110. The Headquarters of West Central Railway is located at :
A. Jabalpur
B. Jaipur
C. Allahabad
D. Ahmedabad
Answer:  A

111. Ampere second is the unit of :
A. Charge
B. Power
C. Voltage
D. Energy
Answer:  A

112. Find the missing tern of the following series : 4, 7 ,12, ___, 28, 39
A. 17
B. 18
C. 21
D. 19
Answer:  D

113. Identify the city which faced large scale destructions due to ‘Hudhud’ cyclone recently?
A. Chennai
B. visakhapatnam
C. Kolkata
D. Hyderabad
Answer:  B

114. A gate in which all inputs must be high to get low output is :
A. An inverter
B. AND gate
C. NOR gate
D. NAND gate
Answer:  D

115. The area of an equilateral triangle is 24√3 cm2. What is the perimeter of the equilateral triangle ?
A. 96 cm
B. 4√6 cm
C. 12√6 cm
D. 6√6 cm
Answer: C

116. Global warming is caused by :
A. N2
B. CO2
C. Ozone
D. None of these
Answer:  B

117. In sand Moulding the top flask is known as :
A. Cope
B. Drag
C. Check
D. Fillet
Answer:  A

118. The United Nations Day (U.N.Day) is celebrated every year on :
A. Dec 26
B. Nov 14
C. Sept 5
D. Oct 24
Answer:  D

119. For which of the following applications, a D.C. motor is preferred over an A.C. Motor?
A. Variable speed operation
B. High speed operation
C. Low speed operation
D. Fixed speed operation
Answer:  A

120. Projection of an object shown by three views is known as :
A. Perspective
B. Oblique
C. Orthographic
D. None of these
Answer:  C

121. Fins are provided on heat transferring surface in order to increase :
A. Heat transfer area
B. Heat transfer coefficient
C. Temperature gradient
D. Mechanical strength of the equipment
Answer:  A

122. A transformer has 1000 primary turns. It is connected to 250 volts A.C. supply. Find the number of secondary turns to get secondary voltage of 400 volts.
A. 1600
B. 625
C. 100
D. 1250
Answer:  A

123. Find the L.C.M. of 148 and 185.
A. 680
B. 740
C. 2960
D. 3700
Answer:  B

124. What is the General formula of Alkanes ?
A. CnH2n+2
B. CnH2n
C. CnH2n-2
D. CnH2n+4
Answer:  A

125. The sum of two numbers is 40 and the difference of these two numbers is 4. Find the ratio of these of numbers,
A. 11 : 9
B. 11 : 18
C. 22 : 9
D. 17 : 13
Answer:  A
                

                                 For  Next 126 – 150 Questions Click Here

0 comments: