RRB NTPC Question Answer 2nd Shift March 28 2016

RRB NTPC Online CBT Question Answer of 2nd Shift March 28 2016

rrb-ntpc-paper-2016



GK GS GA questions of 2nd Shift of 28 March 2016:

1.1st indian hockey player to awarded padam shri?
Ans-Balbir Singh Dosanjh

2.Rabindra nath tagore got noble prize in which year?
Ans-1913

3.Ethanol is obtained from?
Ans-Cerials

4. No. of fundamental duties?
Ans-11

5. Who are 2015 French open winner?
Ans- Stan Wawrinka(Men) and Serena Williams(Women)

6. How many players in kho kho?
Ans- 9

7. Largest country in respect of land area?
Ans- Canada

8. U.N climate change meeting held in which place?
Ans- Paris

9. Ajanta and ellora cave is located in which state? 
Ans- Maharashtra

10. Smallest planet is?
Ans- Mercury

11. Group of dolphin is called?
Ans- School or Pod

12.Polio vaccine is developed by?
Ans-Jonas Edward SalK

13. Capital of Denmark?
Ans-Copenhagen

14. Yoga day is celebrated on?
Ans-June 21

15. 4th January is Independence day of which country?
Ans-Burma

16. 2018 winter session Olympic game venue?
Ans-PyeongChang, South Korea

17. India’s Oldest dam?
Ans-Kallanai Dam (Grand Anicut). 

6.First indian lady to won gold in asian games?
Ans-Kamaljeet Sandhu

19.Name of dog who first goes to space?
Ans-Laika

20.Father of space research?
Ans-Vikram Ambalal Sarabhai

21. DMK party is founded by whom?
Ans-M. G. Ramachandran

22. First Lok sabha speaker?
Ans-Ganesh Vasudev Mavalankar

23.Instrument to detect object under water?
Ans-Sonar

24.Study of birds is called?
Ans-Ornithology

25.First governer general of free india was?
Ans-Lord Mountbatten

26.Buddha attained enlightenment at which place?
Ans-Bodh Gaya

27.Another name of computer chip is?
Ans-Microchip


Please Like and Share this Article.

0 comments: