RRB NTPC Online CBT 2nd Shift 2 April 2016 Q&A

RRB NTPC Online CBT 2nd Shift 2 April 2016 Q&A

Here is the few memory based question from today online test of RRB NTPC 2016. 
rrb-ntpc-solved-paper-2-april-2016

GK GS GA Questions Asked in Online CBT 2nd Shift of 2 April 2016 

1.The height of badminton net above ground level is?
Ans. 1.524 meter

2.The molecular formula for sugar?
Ans. 
C12H22011.

3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

4.Who is called Father of Indian Space Programmes?
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

6.World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.

8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.

9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

11.A kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

13.Which of the following element is found liquid at room temperature?
Ans. Mercury.

14.Which of the following color has the least wavelength?
Ans. Violet.

15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi

Download: [PDF] 02-04-2016 2nd Shift  [Hindi]


Your Like & Share motivate us to post more these previous papers. So, Please Like and Share it.

0 comments: