RRB NTPC 30 March 2016 [1st Shift] Questions and Answers

RRB NTPC 30 March 2016 [1st Shift] Questions and Answers

Today is 3rd day of Online Test Conducted by RRB for recruitment under various categories. So in this post we are sharing the questions of first shift of online test. These questions are collected from different sources and students feedback who appeared on today's test. As soon as we get more questions this post will be updated on regular basis. So to get more questions from these tests book mark this page by click on CTRL+D . Level of this CBT is moderate to easy. You can solve most of the Reasoning and quantitative aptitude problem without using pen and paper. 
rrb-ntpc-2016-paper-answer-key

Below is the questions of Today 30 March 2016 First shift online Test.



General Intelligence & Reasoning: 

Number of Questions
Topics
Coding Decoding
Blood Relation
Seating Arrangement
1
Syllogism
2
Series

 Analogy

 Diagram Puzzles

Reasoning Ability:
max:min::
quarintine:freedom::

Arithmetic Ability:

Number of questions
Topics
3
Profit & Loss
1
Time & Distance
2
Trigonometry
4    Formula Based
Mensuration
3
Ratio
SD
1
DI
3
Statics
3
SI/CI
Averages


RRB NTPC COMPUTER BASED TEST:
28 March 2016 First Shift
28 March 2016 Second Shift
28 March 2016 Third Shift
29 March 2016 First Shift
29 March 2016 Second Shift
29 March  2016 Third Shift
30 March 2016 First Shift
30 March 2016 Second Shift
30 March 2016 Third Shift
31 March 2016 First Shift
31 March 2016 Second Shift
31 March 2016 Third Shift

GK/GS:


1. Which prime minister’s name could be seen on Indian currency notes?
Ans. Dr. Manmohan Singh.


2. Capital of J&K in summer is?
Ans. Shrinagar.

3. Full form of IFSC is-
Ans. Indian Financial System Code.

4.Quit India Movement was held in which year
Ans. 1942.

5. Thar desert is in which state?
Ans. Rajasthan

6. The members of rajya sabha are elected by?
Ans. Elected members of State Legislative Assemblies

7. Study of cancer is called?
Ans. Oncology

8. National Good governance day?
Ans. 25 Dec.

9. Constitution day?
Ans. 26 Nov.

10. Nowadays Indian coins are made of?
Ans. Ferritic Stainless Steel

11. Venue of Cricket world cup 2019?
Ans. England and Wales.

12. Hockey league 2016 is won by which team-
Ans. Punjab Warriors.

13. The exercise "meghdoot" was conducted by Indian Army at which place?
Ans. Siachen Glacier, Leh.

14. Headquarter of UNO is situated in?
Ans. New york.

15 .Pressure depends upon which factor?
Ans. Force and Area.

16. Normal eye vision distance?
Ans. 6 meters.

17. Which freedom fighter introduced Western education in India?
Ans. Raja Ram Mohan Roy.

18. National Space Society headquarters is in?
Ans. Washington D.C.

19. Full form of BIOS is?
Ans. Basic Input Output System.

20. Reachest source of Vitamin-D?
a)olive oil
b)cod liver oil
c)sunflower oil
d)
Ans. b)Cod Liver Oil.

21. ISL Champion 2015?
Ans. Chennaiyan FC.

22. Shimla agreement 1972 between?
Ans. Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto.

23. CK Naidu Lifetime Achievement award winner?
Ans. Syed Kirmani.

24. Yogini cult has its origin from which state?
Ans. Odisha.

25. Young India Weekly Journal started by?
Ans. M.K.Gandhi.

26. Money Transfer through mobile is called?
Ans. IMPS(Immediate Payment Service).

27. Which compound in LPG gives it smell on leakage?
a)Carbon dioxide
b)nitrogen peroxide
c)Sulphur compound
Ans. Ethyl Mercaptan(Sulphur Compound).

28. Who got Rajiv khel ratna award of 2015?
29. Which missile's third generation is successfully fired in Rajasthan?
30. who won foot ball league in india?
Please Rate, Like and Share this Article.

0 comments: