RRB NTPC CBT 2nd Shift 30 March 2016 Questions Answer

RRB NTPC CBT 2nd Shift 30 March 2016 Questions Answer


Railway Board successfully conducted Computer Based Test for the recruitment of candidates under various posts in Railway. So here we are sharing questions and their correct answers from 2nd shift exam of RRB NTPC 30 March 2016. Same questions are asked on same slot all over India. Questions are asked from different topics as mentioned in syllabus like Arithmetic ability, General Intelligence, General Science, GK, Reasoning ability etc.
All questions are in mixed sequence. So no separate cutoff or qualifying mark. 
rrb-ntpc-30-march-2016-paper

Section Wise distribution of questions

Arithmetic ability:

Number of questions
Topics
3
Profit & Loss
1
LCM
1
Ratio
4
Mode Median Standard deviation
2
SI & CI
4
Time & Work / Pipe & Cistern
2
Simplification
6
DI

General Intelligence & Reasoning:


Number of Questions
Topics

Coding Decoding

Blood Relation

Seating Arrangement

Syllogism
2
Series

Rank



RRB NTPC COMPUTER BASED TEST:
28 March 2016 First Shift
28 March 2016 Second Shift
28 March 2016 Third Shift
29 March 2016 First Shift
29 March 2016 Second Shift
29 March  2016 Third Shift
30 March 2016 First Shift
30 March 2016 Second Shift
30 March 2016 Third Shift
31 March 2016 First Shift
31 March 2016 Second Shift
31 March 2016 Third Shift

GK/GS Questions & Answer of Today (30 March 2016 2nd Shift )

1. How much decibel can a human ear hear?
Ans. 60-120 DB.

2. First woman to win Gold medal in Olympics Boxing?
Ans. Nicola Adams.

3. What is MS Office?
Ans. Application software.

4. Which river is called Ganga of South India?
Ans. Godavari River

5. Name of the Chicken pox virus?
Ans. Varicella zoster virus.

6. In India when Commonwealth game was held first time?
Ans. 2010.

7. India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans. U.K.

8. Which one of the following is not a search engine?
a)Yahoo
b)Google
c)Flipkart
d)
Ans. Flipkart.

9. One rupee note bears signature of?
Ans. Finance Secretary.

10. National flag of India was designed by?
Ans. Pingali Venkaiyya.

11. LOC between India and Pakistan was constructed in which year?
Ans. 1972.

12. Which of the Computer key is used to get help menu?
Ans. F1 button.

13. Bhagat Singh was executed in which year?
Ans. 1931.

14. Capital Arunachal Pradesh ?
Ans. Itanagar.

15. First women President of Indian National Congress (INC) after independence?
Ans. Indira Gandhi


16. Chemotherapy is used for the treatment of
Ans. Cancer.

17. Wings of Fire book written by?
Ans. Dr. A.P.J. Abdul Kalam.

18. How many languages written on Indian note ?
Ans. 15.

19. “Jalikattu” is famous in which state?
Ans. Tamil Nadu.

20. Who is 15th P.M. of India?
Ans. Narendra Modi.

21. Which states achieved 100% inclusion in PMJDY?
Ans. Goa, Kerala and UP.

22. RBI currency note is made of which material?
Ans. Cotton and Cotton rags.

23. What date was extended by RBI to change its pre-dated notes of 2005?
Ans. 30th June, 2016.

24. Who invented Audio-phones in 1910?
Ans. Nathaniel Baldwin


Please Rate, Like and Share this Article.

0 comments: