RRB NTPC Questions 1st Shift March 31 2016

RRB NTPC COMPUTER BASED TEST QUESTIONS OF 31 March 2016 1st Shift


rrb-ntpc-2016-paper


RRB NTPC COMPUTER BASED TEST:
28 March 2016 First Shift
28 March 2016 Second Shift
28 March 2016 Third Shift
29 March 2016 First Shift
29 March 2016 Second Shift
29 March  2016 Third Shift
30 March 2016 First Shift
30 March 2016 Second Shift
30 March 2016 Third Shift
31 March 2016 First Shift
31 March 2016 Second Shift
31 March 2016 Third Shift

Reasoning Ability:


1. Odd man out?
a)Buland Darwaza
b) Gateway of India
c)Agra Fort
d)Jodhabai palace
Ans- Gateway of India

2. Odd man out?
a)malware
b)phishing
c)ransom ware
d)spam
Ans- Spam

3. What is Common thing among …. Boat , ship , submarine and yatch
Ans- All are used as water transports.


GK/GS:


1. Rasthriya ektha diwas is celebrated on?
Ans- 31st October.

2. World heritage site by UNESCO in 1985? 

Ans- Kaziranga National Park.

3. Who plays a key role in setting up of Nalanda university?
Ans- A.P.J. Abdul Kalam

4. Binladen was killed in which town of Pakistan? 

Ans- Abottabad.

5. Who appoints Governer of state?
Ans- President.

6. Evaporation of liquid to absorb heat is a principle used in ? 

Ans- Reverse Osmosis.

7. 2014 Common Wealth games badminton winner at Glassgow?
Ans- Parupalli Kashyap.

8. Kudankulam nuclear power plant ?
Ans- Tamil Nadu.

9. Chandrayan-1 was launced in which year?
Ans- 2008.

10. Young crocodiles are called?
Ans- Hatchlings.

11. Water droplets causes rainbow due to?
Ans- Reflection, Refraction and Dispersion.

12. Rs 1 and Rs 2 coins are made of?
Ans- Ferritic Steel.

13. Nfc is based on?
Ans- RFID (Radio Frequency Identification).

14. RBI is authority of ?
Ans- India's central banking and monetary authority.

15. Most spread forest in India?
Ans- Tropical Deciduous Forests.

16. Dialysis is treatment for ?
Ans- Kidneys.

17. Partition of Bengal in 1905 is done by?
Ans- Lord Curzon.

18. Full form of IMO ?
Ans- International Maritime Organisation.

19. Who is 1st lady cm of Indian state?
Ans- Suchetra Kriplani.

20. Crop insurance scheme comes under? 

Ans- Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana(PMFBY).

21. Nustar – x ray is use to detect?
Ans- Black Holes.

22. Webpages are written in which language?
Ans- HTML.

23. Captcha is used for?
Ans- Human detection.

24. Cricketer to hit 6 6’s in a over in T20 is ?
Ans- Yuvraj Singh.

25. Major tea producing state is? 

Ans- Assam and West Bengal.

26. Asian games held in india for first time in?
Ans- 1951.

27. Nasa is located in? 

Ans- Washington DC.

28. Larynx is also called as?
Ans- Voice box.

29. Venue of 2018 Fifa world cup?
Ans- Russia.

30. Green highway policy is for?
Ans- Sustainable Development.

31. First Home Minister of India?
Ans- Sardar Patel.

32. Mentor of M.K.Gandhi?
Ans- Gopal Krishna Gokhale.


Please Rate, Like and Share this Article.

0 comments: